martes, 16 de agosto de 2011

Risotto de xampis, tomaquets secs i pesto

Aquests Risotto és una versió "light" apta per a aquells que fem la dieta dissociada.

Ingredients (2 persones)
2 grapats d'arròs bomba per persona
8 Tomaquets secs
8 xampinyons
una ceba tendre/ 2 xalotes1 nyora
1 cullerada gran de pesto
Un rajolinet d'oli d'oliva.

Preparem els ingredients i reservem
Possem a hidratar durant 15 minuts els tomàquets secs i la nyora.
Tallem picadet ben petit la ceba o xalotes i els xampis tallats a trossets, reservem 2 xampinyons tallats a llàmines, preparem el pesto.

A un cassó amb una mica d'oli possem a potxar la ceba durant 10', quan comenci a daurar-se afegim els xampinyons tallats a trossets i deixem coure durant 3'. A continuació afegim l'arròs i saltem durant 2-3' amb foc mig. Afegim la carn de la nyora i els tomàquets tallats per la meitat. Comencem la cocció de l'arròs afegint una mica d'aigua tèbia i foc fort. Quan tot pugi a ebullició baixem el foc i anem afegint aigua a mesura que aquesta es vagi evaporant, remenant-ho constantment. 
L'aigua a d'estar a l'alçada de l'arròs però sense cubrir-ho. Afegim els xampinyons tallats a llàmines. Anem repetint operació durant 10-12 minuts. Passat aquests temps pugem el foc durant 1/2 minuts i apaguem. Afegim la cullerada de pesto i remenem.
Atenció a no salar cap aliment ja que el pesto li aporta la fortor a la recepta.
Emplatar i decorar amb una mica d'oli de julivert. BON PROFIT!!!

Per a la versió complerta, sofregirem la ceba amb mantega,  afegirem brou i nata líquida a parts iguals enlloc d'aigua i als últims 2 minuts la ratlladura de formatge parmesà i el pesto.

Pel pesto
Alfabrega
pinyons
alls
Oli d'oliva

Treiem els cors dels alls. Podem treballar el pesto en un morter, triturant els pinyons i els alls en primer terme, l'alfabrega ben picadeta i anar afegint l'oli d'oliva en un fil per anar lligant la barreja.
La versió rapida és possar tots els ingredients i passar-ho pel turmix.

Podem conservar el pesto durant un llarg període de temps al frigorífic, cobrint la pasta amb dos dits d'oli d'oliva. Es un bon recurs per acompanyar plats de pasta o patates bullides/"arrugas" , una opció ràpida i un clàssic dins la dieta dissociada.

No hay comentarios:

Publicar un comentario