jueves, 2 de febrero de 2012

Faves a la catalana

Hola a tothom de nou, després d'una llarga aturada en aquests espai... que no a la nostra cuina... retornem amb més propostes i noves experimentacions.

Avui preparo el planing de demà...pel matí
  • Anar a comprar patates monalisa (que estàn d'oferta) per a provar-les en el pastís de patates al gratín que fa uns dies ens va proposar el Brunete. Aquests any tenim com a repte identificar unes quantes clases de patates amb la millor forma de cocció que se li escau... però ja li dedicarem una entrada a aquests tema...
  • Preparar la masa mare per a fer un pa amb l'entusiasme amb el que ho fa l'Ivan Yarza. 
I un cop tot això enllestit... començaré a preparar el dinar, tradicional i sorprenentment de dieta disociada: faves a la catalana. Per això ara he tingut a bé deixar macerant dos talls de cansalada viada amb oli d'oliva, romaní i el verd dels alls tendres, per tal que demà estigui ben impregnada d'aromes.



Ingredients (2 persones)

400 gr de faves pelades (separeu les més grosses de les menudes)
2 talls de cansalada viada a tallets
3 butifarrons o butifarra negres
2 cebes tendres
6 alls tendres
Unes fulles de menta
Una fulla de llorer
Aigua
Sal i pebre

Preparem i reservem
Desgranem les faves, separant les més menudes de les groses.Piquem molt finets els alls i les cebes tendres (brunoise).Tallem la butifarra negre a rodanxes gruixudes.

Ara cuinem!

En un casó amb oli, rostim la cansalada a foc mig durant 15 minuts, deixant-la ben dauradeta. Afegim els alls i la ceba i baixem el foc, cuinem fins que faci el seu propi suc, durant 6-9 minuts, afegim les faves i donem unes voltes per a que es barregi tot bé.
Afeim el llorer i l'aigua, just a l'alçada de les faves (que no ho cobreixi) i deixem coure
durant 35 minuts.
Acabem la cocció afegint les favetes més tendres (10 minuts), el butifarró i les fulletes de menta fresca.

Si ho deixeu reposar a l'endemà està encara més bo.


A gaudir! Bon profit!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario